eke2015
eke2015
Fejléc

EKE - adószáma:18730142-1-02 Ez szükséges az adó 1% felajánlásához!

Köszönjük, ha szervezetünknek ajánlod fel.

 

 
Hiteles szervezet
Doklist.com által hitelesített szervezetEgészségünkért & Környezetünkért Egyesület
Doklist.com profilja
 
Menü
 
Kapcsolat
 
BLOGOK
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Partnereink
 
Média
 
Linkek
 
Blog
Friss bejegyzések
2018.09.22. 22:30
2018.04.07. 22:42
2018.04.03. 12:10
2018.03.28. 12:39
2018.02.08. 14:30
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Naptárt
2020. November
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
számláló
Indulás: 2015-12-10
 
BLOG EKE

Beszámoló a babarci GULÁG emléktábla avatásról

2016.12.01. 13:20, eke2015
Beszámoló a babarci GULÁG emléktábla avatásról
Beszámoló:

2016. november 25.én az előzetes időpontnak megfelelően, megtartottuk Babarc községben az GULÁG emléktábla avató ünnepséget és az azt, követő koszorúzást.

Létre hoztunk egy kiállítást is, a levéltári anyagokból és képekből, amit a jelenlévők az ünnepség után megtekintettek. Az ünnepség után,egy állófogadással is megvendégeltük a résztvevőket, amit közösen valósítottunk meg a Babarci Önkormányzattal és a Babarci Német Nemzetiségi Önkormányzattal.

 

 

 

Az ünnepséget megelőzően, részt vettünk a Pécs TV civil fórumában egy stúdióbeszélgetésen, ahol a megemlékezésről is kérdezett a műsorvezető. A stúdióbeszélgetés után, egy interjút is készítettek, ami a Pécs TV híradóban tettek közé és többször meg is ismételtek. A Bóly TV-ben képújságon futott a felhívásunk, meghívásunk.

A Pécs TV felvételei, láthatóak a közösségi oldalainkon, csoport oldalunkon, a youtube csatornán és a Pécs TV honlapján is.

A Baranya Press hirdetőújságban is megjelent a hirdetésünk, ami 2016.november 17-én jelent meg a MOHÁCS-BÓLYI TÉRSÉGBEN.

 

Szórólapokat is gyártottunk, az önöknek előzőekben csatolt meghívót nyomtattuk ki A4 formátumú lapokra. Ezeket Babarcon minden háztartásba kikézbesítettek, a polgármester úr volt ebben segítségünkre, de jutott a környező falvakba is, például Mohácsra.

Pécsett, több művelődési házba is eljuttattuk, ezen kívül, a Civil Közösségek házába is és a Városházán a portára is kitettük. Lépcsőházakban is ragasztottunk ki, Pécs több pontján. /Kertváros, uránváros/ Egyik tagunk Kővágószőlősön is kitette a meghívót a buszvárókban.

 Több mint 1000 darab meghívót raktunk ki, és online is küldtünk szervezeteknek, és kértük nyomtassák ki és tegyék ki ott, ahol működnek.

A személyes meghívókat is időben elkészítettük és eljutattuk a meghívott vendégeinknek.

3 idős néni volt a meghívottak között, Kliebert Józsefné, Breier Jánosné, Edelmann Józsefné akik megjárták a nagy utat, a „melenkij robotot” közülük, csak egy tudott eljönni az eseményre. A másik kettő néninek a polgármester úr eljuttatja az ajándékot, amit nekik szántunk.

Csizi Péter képviselő úr se tudott részt venni a Babarci megemlékezésen, mert fix időpontja volt valahova, sajnálatát fejezte ki.

Viszont, volt olyan vendégünk, akit nem hívtunk, de örültünk, hogy eljött hozzánk. Klics György a bácsi is, megjárta a GULÁG-ot ő Hárságyi lakos, a Kliebert néni mellé ültettük le és egy át nem vett ajándékot, odaadtunk neki. (Márkus Beátának szánt ajándék, mert ős se tudott jelen lenni.)

Az előzetes programhoz képest, hosszabb ünnepséget tartottunk és több résztvevővel.

A Babarciak kérésének megfelelően, alakítottuk a programot, de a mi irányvonalunkat megtartva. Amit, mi szerettünk volna megvalósítani, minden benne volt.

 

Hargitai János Országgyűlési képviselő úr is mondott egy beszédet, mert az ő családja is személyesen érintett volt, átélték a GULÁG megpróbáltatásait.

Beszédet mondtak:

-           Pécsi Sándor Babarc polgármestere

-           Hock János nyugalmazott iskolaigazgató, a tanár úr gyerekként élte át a GULÁG         időszakát ezért nagyon hiteles volt.

-           Wolfart Jánosné LDU elnökségének tagja, aki Budapestről utazott babarcra, hogy németül megemlékezzen, beszédet mondjon.

-           A moderátori feladatok ellátását Tótné Schiebelhut Lívia vállalta el, A Német Nemzetiségi Önkormányzat helyettes vezetője és a szervezésben is segítette munkánkat.

-           Käsz Józsefné (Ibi) tanárnő a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője sokat segített a szervezésben, ő németül olvasott fel egy vers részletet, ami kapcsolódik az Oroszországba elhurcolt rabokhoz és kényszermunkásokhoz.

Klieber néninek kettő lány unokája az interjúkötetből adott elő egy párbeszédet, amit Mákus Beáta írt le a nagymamájukkal készített interjújában.

 

Ahmann György tanár úr vezetésével az Ifjúsági Fúvószenekar nagyon szépen játszott az ünnepség velük kezdődött, ők nyitották meg az alkalomhoz illő zenéket válogattak össze.

 

Livia és „Ibi” tanárnő, felvételről játszott zenei aláfestéssel, felolvasta az elhurcoltak neveit, nagyon megható volt az egész műsor. A megjelent vendégeink közül többen elérzékenyültek, köztük a néni és bácsi is, akik megtették a „nagy utat”.

 

Az egyesületünk nevében Kovács Bertalanné mondott egy rövid beszédet és utána, személyesebb hangvételre váltva, kiosztotta a személyesen meghívott vendégeknek és a segítőknek az ajándékokat. Az ajándék osztásánál segítségemre volt Orsós Tünde az Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület elnökhelyettese.

 

A beszéd után. Pécsi Sándor polgármester úr, Hargitai János képviselő úr és Kovács Bertalanné egyesületi elnök leleplezték az emléktáblákat.

 

Kettő emléktábla lett felavatva, mert a Babarci Önkormányzatok a község lakóinak, kérését figyelembe vették és egy ugyan olyan anyagból, mint a GULÁG emléktábla készíttek egy másik műkövessel egy kisebb táblát, amin az Önkormányzat van megjelölve, az emlékművet állítónak és az egyesület által állított tábla alá lett felszerelve az önkormányzat falára. A két tábla alá helyezték el a koszorútartókat. A kiegészítő táblára, azért került sor, mert a mi általunk állított táblán az önkormányzatokat nem jeleníthettük meg és a lakosság szeretet volna, ha az önkormányzatoknak is előbb eszükbe jutott volna az emlékmű létrehozása.

 

A tábla leleplezése után, a Babarciak felkérték Tamás Roland plébános urat, hogy szentelje meg a táblákat, ő is mondott egy rövid beszédet.

 

Ezután a koszorúzások következtek.

Elsőként Pécsi Sándor polgármester úr koszorúzott, két hölgy kíséretében.

Utána, Tótné Schiebelhut Lívia és Käsz Józsefné helyezte el a koszorút, a Babarci Német Nemzetiségi Önkormányzat nevében.

Végül Kovács Bertalanné és Kovács Bertalan helyezte el a koszorút, a Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület nevében.

 

Ahmann György tanár úr vezetésével az Ifjúsági Fúvószenekar zenélt a koszorúzás alatt.

 

A Bóly TV az egész ünnepség alatt forgatott. Ez a felvétel is elérhető lesz a youtuben és interjúkat is készítettek a emléksarokban, miután a megemlékezés, koszorúzás véget ért

az ünnepségen beszédet mondókkal, szervezőkkel, ami szintén látható lesz a youtuben.  Körülbelül 2 hét múlva lehet megtekinteni, mindenki számára elérhető lesz.

 

Mi is készítettünk képeket, videókat, amik egy része már fel lett töltve a facebook oldalunkra, a facebook csoportunkba és a weboldalunkra is.

A youtubera is fel fogjuk tölteni.

A pénzügyi beszámolót, még nem tudjuk elkészíteni, mert az újság hónap végén küldi a számlát és Babarcra is le kell még utaznunk 1 számláért és az ott hagyott süteményes dobozért, mert az ünnepség alatt nem állították ki a számlát és még  a doboz se ürült ki, mikor hazautaztunk.

 

Ez egy előzetes beszámoló, a szakmai beszámolót és a pénzügyi beszámolót papíron küldöm, 30 napon belül.

Kérem, írják, meg milyen címre küldjem.

A pénzügyi beszámolónál az egyesületünk könyvelője lesz segítségünkre.

 

Köszönjük, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek a támogatását, hogy megvalósíthattuk az kitűzött célt, és méltóan emlékezhettünk arra a 800 ezer magyar emberre is, akiket a II. világháború végén, a II. világháború után hurcoltak el Magyarországról a Gulágra. Emlékezünk a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai rabok, és kényszermunkások emléknapján. A GULÁG emlékbizottságnak is köszönjük, hogy kiírták a pályázatot.

Továbbá köszönjük a támogatást, a Pécs – Pannon TV-nek, a Bóly TV-nek, a pécsi levéltárnak, Márkus Beátának, a Pécsi Távfűtőnek, Babarc község önkormányzatainak, lakosságának és minden megjelentnek.

 

 

 

 
idő
 
Munkáink
 
Események
 
Hírek, cikkek
 
Hírlevél

Hírlevélre feliratkozás

 

Íratkozz fel az egyesület hírlevelére, hogy időben értesülj a friss hírekről, rendezvényekről. 

* kotelezően kitöltendő!
Email Formátum
 
Bármikor megváltoztathatja a felíratkozását, ha rákattint a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailek láblécében, vagy lépjen kapcsolatba velünk a következő címen: eke.eke2015@gmail.com. Az Ön adatait tiszteletben tartjuk és megfelelően fogjuk kezelni. Az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra.www.eke2015.hu vagy https://eke2015.gportal.hu elérhetőségeken.  Az alábbiakban rákattintva elfogadja, hogy feldolgozhatjuk az adatokat a jelen feltételeknek megfelelően.
 

A Mailchimpt marketingplatformunknak használjuk. Az előfizetéshez az alábbi gombra kattintva tudomásul veszi, hogy adatait a feldolgozáshoz a Mailchimp továbbítja. További információ a Mailchimp adatvédelmi gyakorlatáról here.

 
Pályázatok
 

EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/

Elérhetőségünk:eke.eke2015.gmail.com

Mobil:+36/20/433-6332

Follow Erika's board Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület on Pinterest.

google-site-verification: googleecae534b01ad3d2f.html


A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK