eke2015
eke2015
Fejléc

EKE - adószáma:18730142-1-02 Ez szükséges az adó 1% felajánlásához!

Köszönjük, ha szervezetünknek ajánlod fel.

 

 
Hiteles szervezet
Doklist.com által hitelesített szervezetEgészségünkért & Környezetünkért Egyesület
Doklist.com profilja
 
Menü
 
Kapcsolat
 
BLOGOK
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Partnereink
 
Média
 
Linkek
 
Blog
Friss bejegyzések
2018.09.22. 22:30
2018.04.07. 22:42
2018.04.03. 12:10
2018.03.28. 12:39
2018.02.08. 14:30
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Naptárt
2020. Július
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
számláló
Indulás: 2015-12-10
 
BLOG EKE

Hulladék és környezettudatosság

2016.03.25. 11:10, eke2015
A KÖRNYEZETTUDATOS EMBER ERRE IS ODAFIGYEL!

                                                                                                                                   

Az alábbi blogban, olyan lehetőségeket sorolok fel, ami elvárható egy környezettudatos embertől, anak érdekében, hogy kevesebb hulladékot termeljen, illetve a hulladékok megfelelően legyenek kezelve.

hULLADÉK KEZELÉSE, KÖRNYEZETTUDATOSSÁG,  EKE Pécs

„MINDEN SZEMÉT HULLADÉK, DE NEM MUNDEN HULLADÉK SZEMÉT!”

A KÖRNYEZETTUDATOS EMBER eRRE IS ODAFIGYEL!

·         Lehetőség szerint nem vásárol olyan dolgokat,amire nincs szüksége, ezért listát csinál.

·         Vásárlásai során magával viszi bevásárló szatyrát, valamint a korábban kapott műanyag zacskókat, hogy
ne kelljen feleslegesen újabb zacskókat kérnie.

·         A használt zacskót otthon újrahasználja, például szemetet rak bele.

·         Igyekszik olyan termékeket vásárolni, melyek visszaváltható csomagolásban vannak, különösen akkor, ha ehetősége van a választásra a visszaváltható és az eldobható csomagolás között.

·         Jobban kedveli az utántöltő csomagolásban lévő termékeket a drágább készre csomagolt termékeknél.

·         Igyekszik környezetbarát emblémával ellátott termékeket, illetve olyan termékeket vásárolni, melyek a belőlük képződő hulladék kezelését nehezítő veszélyes összetevőket nem tartalmaznak, illetve kevesebbet tartalmaznak és/vagy hulladékként történő kezelésük egyszerűbb módszerekkel is biztonságosan megoldható.

·         Megnézi a termékek minőség megőrzési idejét, s csak olyan és annyi terméket vesz, amennyit a minőség megőrzési idő elteltéig felhasznál.

·         A termékek hulladékká válása előtt törekszik azok újra-használatára (például a konzerves üvegekbe befőttet tesz el, vagy más dolgok tárolására használja), a vissza-váltható csomagolásokat visszaváltja, a használt termékeket értékesíti, vagy karitatív szervezeteknek vagy más rászorulóknak elajándékozza, illetve elviszi a hulladék-kezelésére kialakításra kerülő újrahasznosító központokba, hullafdékudvarokba.

·         Akinek lehetősége van a biológiailag bontható hulladékok kezelésére (pl. kertes házban lakik), az a mindennapi élet során képződő biológiailag bontható melléktermékeket, mint például az élelmiszer feldolgozás maradék-anyagait, házilag komposztálja, s a képződő komposztot talajerő utánpótlásra és a talaj vízvisszatartó képességének javítására felhasználja.

A KELETKEZŐ HULLADÉKKAL A KÖRNYEZETTUDATOS EMBER A KÖVETKEZŐKET TEHETI:

·         Elolvassa a termékismertetőket, s amennyiben azokon a képződő hulladék kezelésére vonatkozó előírások vannak, a későbbiek folyamán az abban foglaltaknak megfelelően jár el.

·         Az önkormányzat által tervezett hulladékkezelésnek megfelelően szelektíven gyűjti a hulladékokat, és azokat az arra kijelölt központi gyűjtőhelyekre viszi.

·         A műanyag-, üveg-, fém- és papírcsomagolást a hulladékgyűjtő-szigetekre és a hulladékbegyűjtő-udvarokra, a veszélyes hulladékokat és az egyéb speciális kezelést igénylő hulladékokat a hulladék - begyűjtő-udvarokra, illetve a gyártók által kijelölt gyűjtőhelyekre, a komposztálható szerves hulladékokat a hulladékbegyűjtő-udvarokra, illetve az önkormányzatok által kijelölt edényekbe, az egyéb hasznosítható hulladékokat pedig a hulladékkezelők által kihelyezett edényekbe helyezi el.

·         Új elektromos és elektronikus termék, elem és akkumulátor gyógyszerek vásárlásakor a régit, lejártat visszaviszi a kereskedőnek, forgalmazónak.

·         A ronccsá vált gépjárművét autóbontóba viszi.

·         A háztartási hulladékkal együtt nem kezelhető hulladékot hulladékbegyűjtő-udvarba viszi vagy a szervezett lomtalanításokkor rakja ki az önkormányzatok által meghatározott módon.

·         A hasznosítható hulladékok egy részét hulladékkereskedőknek is értékesítheti (például fémek).

·         Ügyel arra, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékok - a hasznosításuk elősegítése érdekében, tisztán és megfelelően előkészítve (összenyomva, összerendezve, megfelelően csomagolva stb.) erüljenek összegyűjtésre.

·         Nem szemetel, és környezetét tisztán tartja.

·         Fellép a szemetelőkkel és az illegális hulladéklerakókkal szemben.

 

 
idő
 
Munkáink
 
Események
 
Hírek, cikkek
 
Hírlevél

Hírlevélre feliratkozás

 

Íratkozz fel az egyesület hírlevelére, hogy időben értesülj a friss hírekről, rendezvényekről. 

* kotelezően kitöltendő!
Email Formátum
 
Bármikor megváltoztathatja a felíratkozását, ha rákattint a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailek láblécében, vagy lépjen kapcsolatba velünk a következő címen: eke.eke2015@gmail.com. Az Ön adatait tiszteletben tartjuk és megfelelően fogjuk kezelni. Az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra.www.eke2015.hu vagy https://eke2015.gportal.hu elérhetőségeken.  Az alábbiakban rákattintva elfogadja, hogy feldolgozhatjuk az adatokat a jelen feltételeknek megfelelően.
 

A Mailchimpt marketingplatformunknak használjuk. Az előfizetéshez az alábbi gombra kattintva tudomásul veszi, hogy adatait a feldolgozáshoz a Mailchimp továbbítja. További információ a Mailchimp adatvédelmi gyakorlatáról here.

 
Pályázatok
 

EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/

Elérhetőségünk:eke.eke2015.gmail.com

Mobil:+36/20/433-6332

Follow Erika's board Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület on Pinterest.

google-site-verification: googleecae534b01ad3d2f.html


Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...